GREENPEACE

Bidrag til oceaner fulde af liv

Vores livsvigtige verdenshave er truet af overfiskeri, klimaforandringer, minedrift på havbunden og plastikforurening. Vi vil gøre alt for at styrke kravet om at beskytte verdenshavene under en ny global FN havtraktat, som kan sikre, at 30% af verdenshavene beskyttes i havreservater. Det er en stor udfordring og vi har brug for dig.
Bliv fast bidragsyder

Hvor meget ønsker du at støtte med hver måned?

Forskning viser, at det er muligt at stoppe tabet af liv i havene ved at oprette et globalt netværk af beskyttede havområder, der dækker mindst 30% af verdenshavene inden 2030. I sådanne områder vil livet i havet være beskyttet mod destruktiv menneskelig påvirkning, og det kan igen vrimle med skildpadder, hvaler og farvestrålende koraller.

Mens vi venter på, at forhandlingerne om havtraktaten genoptages i FN, vil vi bruge tiden på at sikre, at den danske regering og udenrigsminister Jeppe Kofod ved, at behovet for bedre beskyttelse af verdenshavene og livet i dem er akut.

Hvis vi skal have et levende hav i fremtiden, må vi handle i dag. Vær med til at gøre en forskel for beskyttelsen af vores have - for fremtiden og for kommende generationer.

Plastic Waste in Verde Island, Philippines

Sådan gør din støtte forskel:

Worldhands

Offentlig bevågenhed

Med udstillingen ‘Et Hav af Håb’ på Københavns Hovedbanegård - et af Danmarks mest trafikale knudepunkter - skaber vi lige nu offentlig kendskab til behovet for bedre beskyttelse af verdenshavene og peger på de løsninger, der skal til.
Fist

Afsløre overfiskeri og plastikforurening

Vi bruger vores skibe til at afsløre bl.a. industrielle fiskeflåder, der overfisker vores oceaner ulovligt, og samarbejder med uvildige forskere og tager dem til steder, hvor de kan udføre og indsamle bevismateriale, der kan styrke argumenterne for at beskytte vores oceaner.
GP

Lægge pres på beslutningstagere

Sammen med dig kan vi lægge pres på politikerne for at tage ansvar for beskyttelsen af vores oceaner og på virksomheder, som sælger produkter fra industrier, der ødelægger havmiljøet.