GREENPEACE

Hjælp os med at beskytte Amazonas

Amazonas spiller en vigtig rolle for alt liv på jorden. Den binder enorme mængder kulstof, og er hjem for både oprindelige folk og en utrolig mangfoldighed af dyre- og plantearter. Men nu sætter skovrydningen i Amazonas rekord for at gøre plads til bl.a. kvægavl, sojaproduktion og værdifuldt tropisk tømmer for at skabe hurtig profit. Læs herunder, hvordan din støtte gør en forskel.
Giv et engangsbidrag

Du kan også støtte med 150 kr via sms: Send sms med ordet SKOV til 1272

Dit bidrag går bl.a. til:

• Vores projekt ‘Wings of Emergency’, hvor vi en koalition og i solidaritet med de oprindelige folk og sundhedsfagfolk, transporterer nødhjælp og værnemidler til områder i regnskoven, hvor logistik er en udfordring for at reducere spredning af COVID-19 og dødstallet blandt de oprindelige folk.

• Vores fortsatte arbejde for at overvåge og afsløre skovindustriens aktiviteter og ødelæggelser i Amazonas og vores arbejde for at konfrontere de magthavere og virksomheder, der fælder træerne ulovligt og udnytter regnskoven for kortsigtet profit.

• Vores arbejde for at støtte forskning i biodiversitet i Amazonas. I Greenpeace Brasilien har vi blandt andet lanceret stipendiet "Tatiana de Carvalho", som kommer på et tiltrængt tidspunkt, hvor den brasilianske regering undergraver forskning på miljøområdet.

• Med en årlig import af 1,7 mio ton sojaskrå til foder til slagtedyr, som bidrager direkte til skovrydningen bl.a. i Brasilien, lægger vi pres på den danske regering for at tage deres medansvar alvorligt, og opfordrer til en gradvis udfasning af al sojaimport til foder hurtigst muligt, så importen er helt afviklet senest i 2030.

I SNART 30 ÅR HAR VI ARBEJDET FOR AT BESKYTTE AMAZONAS. FÅ ET OVERBLIK HER >>
ForestSplit

ANDRE MÅDER AT STØTTE PÅ