GREENPEACE

Giv en gave med fremtid i

Den sidste ting, vores planet har brug for i en klimakrise, er, at vi bytter og køber flere gaver med kort udløbsdato, som belaster vores klima og miljø. Den har derimod brug for mennesker, som vil være med til beskytte den. Stå af forbrugsræset og giv i stedet en klimaklog gave, som bidrager til en grøn og bæredygtig fremtid.

Med dit bidrag får du et digitalt kort, som du kan vælge at beholde eller give videre i gave til en, du holder af. Vælg mellem flere motiver på næste side.

Vidste du at?

figure_tshirt
Ekstreme mængder affald ender på lossepladser rundt om i verden som et resultat af vores køb-og-smid-væk kultur. Hvert sekund bliver en lastbil fuld af tekstiler enten dumpet på lossepladser eller brændt af.
figure_electronic
Hver dag sælges fire millioner mobiltelefoner og årligt over 250 millioner computere på verdensplan med en gennemsnitlig levetid på blot 2,5 år.
figure_trash
Papir- og træprodukter som servietter, papemballage, indpakningspapir og andre engangsartikler bidrager til rydningen af gamle urskove og deres økosystemer.
fr_page_bg2

Det er vores planet og dermed kommende generationer, som betaler regningen.

År efter år eksploderer handlen i julemånederne, og vi forbruger og forurener mere end noget andet tidspunkt på året - det selvom vores forbrug allerede er alt for højt til, at klodens ressourcer kan følge med. På trods af klimakrisen lever en gennemsnitlig dansker som om, vi havde fire jordkloder til rådighed.

Danmark er et af de mest storforbrugende lande i verden med et aftryk markant over gennemsnittet og et drivhusgas-udslip på næsten 9 tons CO2 ækv pr. indbygger. Hvis vi skal nå Paris-aftalens klimamål og afværge de værste konsekvenser af klimaforandringerne, skal det tal ned på 2.6 tons allerede i 2030.

Vores overforbrug bidrager ikke kun til den globale opvarmning. Det har også konsekvenser for vores oceaner, landjord, biodiversitet og kommende generationers fremtid.

Der er brug for forandring og handling nu. Først og fremmest på politisk plan. Men som borgere og forbrugere har vi faktisk en stor indflydelse og mulighed for at påvirke politiske beslutninger gennem vores livsstilsvalg og forbrugsmønstre.

Vi har herunder samlet en liste af ideer, som kan mindske dit CO2-aftryk på planeten i julen

👍 Undgå helt at købe nye gaver og andre overflødige produkter med kort levetid
👍 Lad tingene gå videre - Del, giv, byt, lån
👍 Brug igen og igen. Køb second hand og genbrugstøj. Genbrug dit indkøbsnet, lav gamle ting om til nye og brug produkter og emballager, der kan genanvendes
👍 Prøv et plantebaseret julebord
👍 Rejs miljøvenligt - vælg toget frem for flyet
👍 Køb eller byt dine julegaver ud til nogle som ikke forurener fx klippekort til børnepasning, græsslåning eller et medlemskab til en god sag
👍 Ta’ et grønt nytårløfte. Det kunne være en forbrugsfri måned eller et forbrugsfrit 2020

Den sande omkostning ved vores indkøb er uden tvivl en anden end den, der står på prisskiltene - og det er vores planet og kommende generationer, som må betale.

Vær med til at sige nej til julens overforbrug og giv i stedet en gave, som bidrager til en grøn og bæredygtig fremtid.

Din støtte skaber fremskridt

Vi fik et historisk stærkt klimamål i Danmark denne sommer

Efter at have udregnet komplekse CO2-budgetter, lobbyeret politikere og gået på gaderne med titusinder fik Danmark et klimavalg i sommer. Den socialdemokratiske regering og dens parlamentariske grundlag har besluttet at følge vores anbefaling om en 70% reduktion af drivhusgasser i 2030 og skrive målet ind i en kommende klimalov.

Vi reddede Dvinsky-skoven fra at blive skyllet i toilettet

Den russiske Dvinsky-skov er en af Europas mest værdifulde, tilbageværende intakte skovområder. Efter 18 års arbejde lykkedes det at beskytte skoven, som er blevet ryddet i alarmerende tempo for at forsyne os med produkter som servietter, papemballage og andre brug-og-smid-væk produkter.

Vi fik friluftstøj uden giftige og miljøskadelige stoffer

Vi lykkedes med at få producenten bag GORE-TEX' vandtætte membraner til friluftstøj til at stoppe brugen af de miljøskadelige PFC-stoffer, efter vores research og undersøgelser kunne afsløre, at stofferne var at finde i selv den mest uberørte natur.