GREENPEACE

Beskyt orangutangernes hjem

Indonesiens regnskove er Jordens tredjestørste og hjemsted for et rigt dyre- og planteliv – mange arter findes kun her. Regnskovene er samtidig helt afgørende for at regulere Jordens klima og et af vores stærkeste forsvar mod klimaændringerne. Men disse fantastiske skove bliver ødelagt af selskaber for at dyrke palmeolie – en ingrediens, der findes i mere end halvdelen af ​​alle supermarkedsprodukter. Som forbrugere, miljøforkæmpere og som mennesker, der deler denne planet, kan vi sammen lægge et globalt pres og være den stemme, som orangutangerne og regnskovens andre beboere fortjener.
Giv et engangsbidrag

Hvor meget ønsker du at give?

Palmeolieindustrien er en trussel mod både dyreliv, mennesker og vores klima.

På blot 16 år er halvdelen af Indonesiens orangutanger blevet dræbt. Det svarer til, at 25 orangutanger dør hver dag. Disse smukke og kloge dyr risikerer helt at uddø i en nær fremtid.

Palmeolieselskaberne stjæler land fra lokalsamfund og rydder deres hjem for at gøre plads til kæmpemæssige palmeolieplantager. Selskaberne antænder endda brande for at rydde jorden. Brande som udleder giftstoffer, der truer millioner af menneskers sundhed i hele Sydøstasien.

Sporene fra ødelæggelserne fører hele vejen fra skovene til vores indkøbsvogne. Virksomheder som Unilever, Nestlé, Colgate og Mondelez (sidstenævnte er producenten bag den verdenskendte kiks Oreo), anvender nemlig palmeolien til at fremstille produkter som snacks, tandpasta, og shampoo.

Palmeolie kan produceres uden at ødelægge vores regnskove, og selvom flere store virksomheder tidligere har forpligtet sig til at stoppe med at købe palmeolie fra selskaber, der bidrager til rydning af Indonesiens regnskove inden 2020 – er der ingen tegn på fremskridt.

Greenpeace har afsløret, at de store virksomheder langt fra overholder deres løfter og stadig køber palmeolie fra selskaber, der rydder regnskovene. Et af de selskaber er Wilmar – verdens største palmeolieselskab – som står for hele 40% af al handel med palmeolie. Virksomheder som Nestlé og Colgate er blandt Wilmars største og vigtigste kunder, samtidig med at de er ivrige efter at overbevise os alle om, at de bekymrer sig om vores skove og planetens ve og vel.

Det er tid til at kræve, at de store virksomheder sætter handling bag de flotte ord. Sammen har vi tidligere opnået store fremskridt for at rydde op i en anden industri, der også truer orangutangernes hjem: Papirmasse-industrien. Det har vi gjort ved at presse store virksomheder til at droppe leverandører, der rydder Indonesiens regnskove. Og vi kan gøre det igen! Giv et bidrag til vores arbejde her på siden.

Andre måder at støtte på